Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Mus pomarańczowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Połącz mikserem sok pomarańczowy, cukier i żółtka. Ustaw miskę w kąpieli wodnej, ubijaj, aż krem stanie się gęsty. Dodaj namoczoną żelatynę

Mus pomarańczowy

Składniki:

Mus pomarańczowy

 

  • 300ml soku pomarańczowego (najlepiej świeżo wyciśniętego)
  • 6 łyżek cukru pudru
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 4 żółtka
  • 250 ml śmietany 36%

Sposób przygotowania:

Mus pomarańczowy
Połącz mikserem sok pomarańczowy, cukier i żółtka. Ustaw miskę w kąpieli wodnej, ubijaj, aż krem stanie się gęsty. Dodaj namoczoną żelatynę instant, wymieszaj. Krem włóż do lodówki. Tężejący krem połącz z ubita śmietaną. Przełóż do pucharków, udekoruj skórką z pomarańczy (może być kandyzowana).