oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Mus poziomkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać mus przybrany waflami i ładnymi okazami poziomek. Można go sporządzić również z truskawek lub przecieru z jabłek, śliwek albo moreli

Mus poziomkowy

Składniki:

Mus poziomkowy

 

Sposób przygotowania:

Mus poziomkowy
Poziomki dokładnie umyć oraz przebrać i połowę z nich zmiażdżyć. Namoczyć żelatynę, a gdy napęcznieje, podgrzewać aż się rozpuści. Z białek ubić pianę i dodawać do niej przetarte owoce, żelatynę oraz cukier, stale ubijając. Gdy masa zacznie gęstnieć, dodać całe nie rozdrobnione poziomki, włożyć dom salaterki i odstawić do chłodziarki.