Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mus truskawkowy z galaretką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Mus z truskawek z galaretką można podawać jako deser lub wyłożyć na upieczone ciasto.

Mus truskawkowy z galaretką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mus truskawkowy z galaretką

 

  • 1/2 kg truskawek
  • 2 łyżki cukru
  • 1 galaretka truskawkowa

Sposób przygotowania:

Mus truskawkowy z galaretką
Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, włożyć do rondla, wsypać cukier, wlać 1-2 łyżki wody i gotować przez 3-4 minuty. Następnie zdjąć z ognia i do gorących truskawek wsypać galaretkę w proszku, dokładnie zmiksować. Jeszcze ciepłą można włożyć do salaterek lub wyłożyć na ciasto i odłożyć do skrzepnięcia.
Mus truskawkowy z galaretką
Cukru możemy dodawać według swojego uznania
Mus truskawkowy z galaretką
Podczas gotowania truskawki należy zamieszać