lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Mus z alpejskich pierniczków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mus z alpejskich pierniczków

Mus z alpejskich pierniczków

Składniki:

Mus z alpejskich pierniczków

 

  • 30 dag alpejskich pierniczków
  • 1/2 szklanki soku z białych winogron
  • skórka z mandarynki
  • 1.5 szklanki kremówki
  • 7 dag różnych kandyzowanych owoców

 

Sposób przygotowania:

Mus z alpejskich pierniczków
Pierniki rozkrusz na mniejsze części i zalej sokiem z winogron.Rozgnieć całość na papkę np widelcem.Dodaj do masy skórkę z mandarynki oraz dowolne kawałki kandyzowanych owoców.Do masy piernikowej wlej także ubitą kremówkę,całość delikatnie wymieszaj,przed podaniem na parę godzin wstaw do lodówki by mus lekko stężał.

Tagi:

winogrona