Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Mus z dzikich malin z bezą i owocami leśnymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 9

W lesie można znaleźć nie tylko jagody i grzyby ale i dzikie maliny, nieco mniejsze ale jak słodsze i aromatyczniejsze od ich udomowionych kuzynek.

Mus z dzikich malin z bezą i owocami leśnymi

Składniki:

Mus z dzikich malin z bezą i owocami leśnymi

 

 

Sposób przygotowania:

Mus z dzikich malin z bezą i owocami leśnymi
Żelatynę namocz i rozpuść w niewielkiej ilości wody lub mleka, białko ubijaj z połową cukru nad gorącą parą aż do momentu gdy białka się zaparzą. Maliny rozgnieć i przetrzyj dokładnie przez sito, śmietanę ubij z pozostałą ilością cukru na sztywno. Do przecieru malinowego dodaj ubitą śmietanę i rozpuszczoną żelatynę, po dokładnym połączeniu dodaj ubitą pianę z białek. Mus malinowy wstaw do lodówki na 3 godz, gdy masa zwiąże podawaj ją z bezami owocami leśnymi a całość polej miodem wrzosowym.

Tagi:

beza bezy