Sposób przygotowania:
Mus z kaszy manny
Galaretkę rozpuść w 1,5szklanki wody.
Schłódź i pokrój w kostkę.
Mleko zagotuj z cukrem waniliowym, łyżeczką cukru. Wsyp kaszkę mannę, gotuj do miękkości, ostudź.Żółtko utrzyj z pozostałym cukrem.
Białko ubij na sztywno.
Zimną kaszę zmiksuj, dodaj utarte żółtko i białko oraz pokrojone w kostkę banany i galaretkę.
Przełóż do pucharków.
Możesz udekorować czekoladą i bitą śmietaną.
Schłódź i pokrój w kostkę.
Mleko zagotuj z cukrem waniliowym, łyżeczką cukru. Wsyp kaszkę mannę, gotuj do miękkości, ostudź.Żółtko utrzyj z pozostałym cukrem.
Białko ubij na sztywno.
Zimną kaszę zmiksuj, dodaj utarte żółtko i białko oraz pokrojone w kostkę banany i galaretkę.
Przełóż do pucharków.
Możesz udekorować czekoladą i bitą śmietaną.