PannaLiliana

PannaLiliana

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Nadziewane pieczone jabłka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Słodkie jesienne jabłka pieczone.

Nadziewane pieczone jabłka.

Składniki:

Nadziewane pieczone jabłka.

 

  • 4 duże twarde jabłka
  • 150 gram twarogu
  • 20 dag rodzynek
  • 5 łyżek cukru
  • dżem truskawkowy
  • 2 łyżki miodu lipowego lejącego

Sposób przygotowania:

Nadziewane pieczone jabłka.
Jabłka myjemy i obieramy. Obcinamy im kapelusiki i środek wydrążamy jak najwięcej nie uszkadzając skórki. W miseczce mieszamy twaróg rodzynki i cukier. Taką masę wkładamy do jabłek. na górę masy kładziemy łyżkę dżemu truskawkowego. Jabłka zakrywamy kapelusikami. Po wierzchu jabłka smarujemy miodem. Układamy je na pergaminie i pieczemy 20 min w 150 stopniach. Mniam :)