blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Nalewka sliwkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Nalewka sliwkowa

Składniki:

Nalewka sliwkowa

 

  • 1 kg renklod,
  • 750 ml spirytusu.
  • 50 dag cukru,
  • 250 ml wody.

Sposób przygotowania:

Nalewka sliwkowa
Renklody przełożyć do gąsiorka. zalać spirytusem. Słój zamknąć, odstawić na miesiąc. Płyn przecedzić. zlać do butelek. Zago-tov. ać odę z cukrem. Chłodnym syropem zalać śliwki, nie -¿mknąć, po 3 ty-_ eodmach zlać płyn (przez sit.: ; wymieszać ze zlanym uprzednio spirytusem. Nalewkę przelać do butelek, odstawić na 6-10 miesięcy.