Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Napój kakaowy z rumem i bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Napój kakaowy z rumem podawać tylko dorosłym.

Napój kakaowy z rumem i bitą śmietaną

Składniki:

Napój kakaowy z rumem i bitą śmietaną

 

  • 1 litr mleka
  • 5 łyżek kakao
  • 2 łyżki cukru
  • 4 łyżki rumu
  • 15 g cukru waniliowego
  • bita śmietana

 

 

 

Sposób przygotowania:

Napój kakaowy z rumem i bitą śmietaną
Kakao wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wlać 1/2 szkl wrzącej wody i dokładnie wymieszać. Mleko wlać do rondla, dodać kakao z wodą, wymieszać i zagotować. Zdjąć z ognia, ostudzić, włożyć do lodówki, oziębić. Do zimnego napoju dodać rum, zmiksować, przelać do małych szklaneczek, ozdobić bitą śmietaną, podawać.