kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Napój mleczno-jajeczny

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Z białek ubić sztywną pianę, a pod koniec ubijania dodać 1 łyżkę cukru pudru.

Napój mleczno-jajeczny

Składniki:

Napój mleczno-jajeczny

 

  • jajka 2 całe
  • cukier waniliowy 2 op.
  • cukier 1 łyżka
  • mleko 1/2 litr
  • cukier puder 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Napój mleczno-jajeczny
Z białek ubić sztywną pianę, a pod koniec ubijania dodać 1 łyżkę cukru pudru.

Zmiksować mleko z żółtkami, cukrem waniliowym, 1 łyżką cukru, dodając pod koniec połowę piany.

Resztą piany udekorować napój rozlany do wysokich szklanek.

Tagi:

jajko jajka