Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Nektarynki w galaretce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ekspresowy i smaczny deser na upalne dni.

Nektarynki w galaretce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Nektarynki w galaretce

 

 

 

Sposób przygotowania:

Nektarynki w galaretce
Nektarynki naciąć na krzyż, zalać w misce wrzątkiem zostawić na ok. minutę. Po tym czasie skórka powinna łatwo zejść. Po obraniu nektarynki pokroić na pół, wyjąć pestkę i resztę pokroić w kostkę. Galaretki przygotować zgodnie z opisem zmniejszając ilość wody w sumie o 200ml. Nektarynki przełożyć do pucharków/miseczek i zalać tężejącą galaretką. Całość wstawić do lodówki, aby stężała.
Nektarynki w galaretce
Nektarynki sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Nektarynki w galaretce
Pokrojone owoce zalać tężejącą galaretką, wstawić do lodówki.