marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Ognisty barszczyk czerwony.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Odmierzyć miarką wódkę i wlać do szklanek z grubym dnem lub też kamionek,podgrzać wcześniej ugotowany barszczyk,zmieszać z wódką i tabasco.

Ognisty barszczyk czerwony.

Składniki:

Ognisty barszczyk czerwony.

 

  • 1/2 l.barszczu czystego(na 4-6 porcji),
  • 40 ml.wódki czystej lub pieprzowej,
  • kilka kropel tabasco,
  • lód wedle uznania lub podawać na ciepło.

Sposób przygotowania:

Ognisty barszczyk czerwony.
Przygrzać wcześniej ugotowany czysty barszcz do picia,odmierzyć
miarką ilość wódki zwykłej lub smakowej.Wlać oba składniki do ka-
-mionkowych kubeczków lub szklanek o grubym szklanym dnie-bar-
-szczyk nie może być za gorący.Przed podaniem skropić barszczyk
po kilka kropli tabasco do każdego kubeczka lub szklanki.Jeśli się
chce pić drink na zimno-dodać lodu w kostkach.

Tagi:

lody