Sposób przygotowania:
omlet z jagodami
Żółtka miksujemy z cukrem dodajemy mąkę otręby i delikatnie mieszamy z ubitymi białkami.
Na patelni podgrzewamy na niewielkim ogniu olej
Wlewamy ciasto i posypujemy jagodami.
Smażymy z dwóch stron-uwaga -omlet jest delikatny i łatwo go zniszczyć-
Moja sugestia- gdy pierwsza str.omletu jest gotowa przesuń ją na duży płaski talerz przykryj patelnią i obróć.
Przełożyć na talerz i posypać cukrem pudrem.
Na patelni podgrzewamy na niewielkim ogniu olej
Wlewamy ciasto i posypujemy jagodami.
Smażymy z dwóch stron-uwaga -omlet jest delikatny i łatwo go zniszczyć-
Moja sugestia- gdy pierwsza str.omletu jest gotowa przesuń ją na duży płaski talerz przykryj patelnią i obróć.
Przełożyć na talerz i posypać cukrem pudrem.