Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Omlet z jagodami wg Beatris

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Dojrzałe jagody w puszystym omlecie.

Omlet z jagodami wg Beatris Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Omlet z jagodami wg Beatris

 

  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • 1/2 szklanki świeżych jagód
  • 1 czubata łyżka brązowego cukru

Sposób przygotowania:

Omlet z jagodami wg Beatris
Jajka dokładnie rozmieszać widelcem ze szczyptą soli. Na patelni rozgrzać olej, wylać na nią jajka. Smażyć nie mieszając. Drewnianą łyżką podważać lekko brzeg omletu, żeby płynne jajko wpływało pod spód. Jak jajko prawie całe się zetnie, na jedną połowę omletu wysypać oczyszczone i umyte jagody. posypać je brązowym cukrem. Omlet złożyć na pół i jeszcze chwilkę smażyć. Gotowy omlet delikatnie zsunąć na talerz.
Omlet z jagodami wg Beatris
Jajka wbite do miski i dokładnie wymieszane z solą.
Omlet z jagodami wg Beatris
Omlet smażony na rozgrzanym na patelni oleju.
Omlet z jagodami wg Beatris
Dojrzałe jagody dokładnie oczyszczone i umyte.
Omlet z jagodami wg Beatris
Jagody wysypane na omlet i posypane brązowym cukrem.

Tagi:

jajko jajka omlet