iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Babeczki jajeczne z cukinią i szynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Pomysł na śniadanie, wspaniale prezentuje się na Wielkanocnym stole. Pasuje także na przyjęcia, piknik i inne imprezy w gronie przyjaciół. Przekąska zdrowa z małą zawartością tłuszczu. Zdrowa cukinia, odrobinę czosnku i troszkę delikatnej szynki

Babeczki jajeczne z cukinią i szynką

Składniki:

Babeczki jajeczne z cukinią i szynką

 

 

 

  • 10 dag szynki gotowanej

 

 

Sposób przygotowania:

Babeczki jajeczne z cukinią i szynką
Jajka rozbijamy i wlewamy do miseczki. Jajka należy lekko ubić, wymieszać.

Nie na pianę. Cukinie dobrze myjemy nie obieramy z skórki. Kroimy w kosteczkę.

Szynkę kroimy w plasterki następnie w paseczki. Do jajek dodajemy cukinie i pokrojoną szynkę.

Mieszamy. Doprawiamy solą i czosnkiem granulowanym. Mieszamy.

Rozlewamy masę do silikonowych foremek do muffinek. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.

Pieczemy do ścięcia ok 15 min.