Sposób przygotowania:
Babeczki jajeczne z cukinią i szynką
Jajka rozbijamy i wlewamy do miseczki. Jajka należy lekko ubić, wymieszać.
Nie na pianę. Cukinie dobrze myjemy nie obieramy z skórki. Kroimy w kosteczkę.
Szynkę kroimy w plasterki następnie w paseczki. Do jajek dodajemy cukinie i pokrojoną szynkę.
Mieszamy. Doprawiamy solą i czosnkiem granulowanym. Mieszamy.
Rozlewamy masę do silikonowych foremek do muffinek. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Pieczemy do ścięcia ok 15 min.
Nie na pianę. Cukinie dobrze myjemy nie obieramy z skórki. Kroimy w kosteczkę.
Szynkę kroimy w plasterki następnie w paseczki. Do jajek dodajemy cukinie i pokrojoną szynkę.
Mieszamy. Doprawiamy solą i czosnkiem granulowanym. Mieszamy.
Rozlewamy masę do silikonowych foremek do muffinek. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Pieczemy do ścięcia ok 15 min.