redakcja

redakcja

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 202]

Orzechy prażone w miodzie i ciastkach maślanych

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Szybki i łatwy pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodziny. Odkryj prosty przepis na orzechy prażone w miodzie i ciastkach maślanych.

Orzechy prażone w miodzie i ciastkach maślanych

Składniki:

Orzechy prażone w miodzie i ciastkach maślanych

 

 

  • 3 łyżki cukru brązowego

 

 

  • 100 g herbatników Jutrzenka Petit Beurre Ekstra Kruche (2 opakowania)

 

  • papier pergaminowy

Sposób przygotowania:

Orzechy prażone w miodzie i ciastkach maślanych
Orzechy prażymy w piekarniku w temperaturze 200°C przez ok. 8 minut. Herbatniki Petit Beurre Ekstra Kruche kruszymy blenderem lub przy pomocy dwóch desek na drobną kruszonkę. Uprażone orzechy przekładamy do miski i polewamy miodem, mieszamy. Pokruszone herbatniki mieszamy z cukrem brązowym i dosypujemy do orzechów. Całość należy dokładnie wymieszać. Gotowe orzechy rozsypujemy na papierze pergaminowym, aby się nie posklejały i zastygły razem z kruszonką. Tak przygotowane orzechy są świetnym dodatkiem do deserów, sałatek lub serów. Sprawdzą się także jako drobna przekąska.

Tagi:

ciastka deser