sylwiadziadek2

sylwiadziadek2

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Owoce pod kruszonką 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczny deser dzięki kruszonce na wierzchu

Owoce pod kruszonką 4

Składniki:

Owoce pod kruszonką 4

 

Sposób przygotowania:

Owoce pod kruszonką 4
Masło z mąką i 3 łyżkami cukru zgnieść ,zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika na 2 godziny. Białka ubić na sztywno z pozostałym cukrem. Foremki do zapiekania wysmarować tłuszczem , na dno włożyć truskawki i jagody. Owoce przykryć pianą. Ciasto wyjąć z zamrażalki zetrzeć je na tarce o dużych oczkach , posypując na pianę. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Podawać ze śmietaną ubitą z cukrem pudrem. Deser jest wspaniały a najlepsza kruszonka. Mmmm. POLECAM.. SMACZNEGO