niska1

niska1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Owoce pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

owoce przykrywamy kruszonką i zapiekamy

Owoce pod pierzynką

Składniki:

Owoce pod pierzynką

 

  • Dowolne owoce mrożone lub świeże ok. 2 szklanek
  • szczypta cynamonu
  • 2 łyżki cukru
  • 2 żółtka
  • 1/4 kostki masła
  • 2 łyżki cukru
  • ok. 4 łyżki mąki

Sposób przygotowania:

Owoce pod pierzynką
owoce kroimy w kostkę posypujemy cukrem i szczyptą cynamonu ,mieszamy następnie rozkładamy do filiżanek
przygotowujemy kruszonkę ; zimne masło i żółtka cukier i mąkę siekamy nożem , mąki dodajemy tyle żeby ciasto się kruszyło i tak przygotowaną kruszonką posypujemy owoce wszystko wstawiamy na ok 30 min do piekarnika z termoobiegiem nagrzanego do 150 stopni gotowy deser posypujemy cukrem pudrem.
smacznego