mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Owsianka jogurtowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Najczęściej przygotowuję owsiankę na ciepło, jednak w ostatnich dniach jest tak upalnie, że postanowiłam spróbować wersji na zimno :) Do deseru można użyć dowolnych owoców bądź konfitury.

Owsianka jogurtowa

Składniki:

Owsianka jogurtowa

 

 

Sposób przygotowania:

Owsianka jogurtowa
Płatki owsiane wsypujemy na głęboki talerz, zalewamy jogurtem i mieszamy. Po czym wstawiamy na kilka godzin lub na całą noc do lodówki aż płatki napęcznieją. Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i kroimy na mniejsze kawałki. Banana obieramy ze skórki, skrapiamy sokiem z cytryny i kroimy w plastry. Do dwóch kieliszków lub szklanek wkładamy plasterki banana, napęczniałe płatki owsiane i truskawki. Deser podajemy od razu po przygotowaniu.