Sposób przygotowania:
Pączki z serka homogenizowanego (z cytrynową nutą)
Jajka roztrzepać z dodatkiem cukru cytrynowego, a następnie wymieszać z serkiem homogenizowanym. Powstałą masę delikatnie połączyć z mąką oraz proszkiem do pieczenia. (Będzie gęsta i taka ma być.)
Ciasto nabierać małą łyżeczką (użyłam łyżki do lodów) i wrzucać na uprzednio rozgrzany olej. (Warstwa oleju powinna wynosić 4-5 cm, a temperatura 175 stopni. )
Usmażone pączusie osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku kuchennym i posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakują - ciepłe!
Ciasto nabierać małą łyżeczką (użyłam łyżki do lodów) i wrzucać na uprzednio rozgrzany olej. (Warstwa oleju powinna wynosić 4-5 cm, a temperatura 175 stopni. )
Usmażone pączusie osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku kuchennym i posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakują - ciepłe!
halina
gusia1000