Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 761]

Pączki z serka homogenizowanego (z cytrynową nutą)

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
  • KALORIE: 290
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pączki są ekspresowe w przygotowani i dodatkowa lekkie, nie nasiąknięte tłuszczem. Świetnie smakują jeszcze cieplutkie.

Pączki z serka homogenizowanego (z cytrynową nutą) Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pączki z serka homogenizowanego (z cytrynową nutą)

 

  • 300 g serka homogenizowanego
  • 1,5 szklanki mąki
  • 3 jajka
  • 1 łyżka cukru cytrynowego
  • 1 łyżka proszku do pieczenia

Dodatkowo:

  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Pączki z serka homogenizowanego (z cytrynową nutą)
Jajka roztrzepać z dodatkiem cukru cytrynowego, a następnie wymieszać z serkiem homogenizowanym. Powstałą masę delikatnie połączyć z mąką oraz proszkiem do pieczenia. (Będzie gęsta i taka ma być.)

Ciasto nabierać małą łyżeczką (użyłam łyżki do lodów) i wrzucać na uprzednio rozgrzany olej. (Warstwa oleju powinna wynosić 4-5 cm, a temperatura 175 stopni. )

Usmażone pączusie osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku kuchennym i posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakują - ciepłe!
Pączki z serka homogenizowanego (z cytrynową nutą)
Pączki w środku są mięciutkie i puszyste.