Sposób przygotowania:
Mini pączki z serkiem homogenizowanym
Serek rozcieram z cukrem, jajkami i spirytusem. Mąkę przesiewam z sodą i proszkiem, wsypuję do masy serowej, mieszam łyżką na jednolite ciasto.
W rondlu z grubym dnem rozgrzewam olej. Z ciasta odrywam kawałki wielkości orzecha włoskiego,
formuję kulki, obtaczając je w mące.
Pączki wrzucam na gorący olej, smażę na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru.
Usmażone pączki wykładam na papierową serwetę, żeby osączyć z tłuszczu.
Jeszcze ciepłe posypuję obficie cukrem pudrem.
W rondlu z grubym dnem rozgrzewam olej. Z ciasta odrywam kawałki wielkości orzecha włoskiego,
formuję kulki, obtaczając je w mące.
Pączki wrzucam na gorący olej, smażę na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru.
Usmażone pączki wykładam na papierową serwetę, żeby osączyć z tłuszczu.
Jeszcze ciepłe posypuję obficie cukrem pudrem.
lukrowanepierniczki