mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Paluszki w czekoladzie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Paluszki pod wpływem ciepłej (nie gorącej!) czekolady fajnie miękną, ale nie robią się ciapowate. Ich cechą jest słodko-słone połączenie:)

Paluszki w czekoladzie

Składniki:

Paluszki w czekoladzie

 

  • słone paluszki (moje ulubione to Beskidzkie)
  • polewa czekoladowa lub roztopiona czekolada

 

 

 

Sposób przygotowania:

Paluszki w czekoladzie
Paluszki rozłożyć równolegle jeden obok drugiego na folii aluminiowej na tacce. Zalać przygotowaną polewą czekoladową lub roztopioną czekoladą. Zostawić do ostygnięcia. Schłodzić w lodówce, po czym rozdzielić paluszki. Przełożyć do filiżanki lub kubka. Przechowywać w lodówce.

Tagi:

czekolada