Sposób przygotowania:
Parówki w cieście francuskim 11
CIASTO: z kostki masła odciąć ok. 5 dag i roztopić, ostudzić. Roztopione masło połączyć z solą, wodą i mąką. Wyrobić ciasto aż będzie odchodzić od dłoni. Ciasto włożyć do lodówki na ok. 60 minut. Wyciągnąć i rozwałkować na kwadrat (większy). Na środek wyłożyć kostkę masła (temperatura pokojowa). Poskładać w kopertę. Rozwałkować. Złożyć ponownie. Włożyć do lodówki. Po ok. 30 minutach wyjąć i ponownie rozwałkować i złożyć i włożyć do lodówki. Czynność powtórzyć jeszcze 5 razy. Gdy już zrobimy po raz 5 włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę i wyjąć. Rozwałkować. Pokroić w paski. Parówki przeciąć wzdłuż na pół. Zwijać parówki w ciasto i piec ok. 20-25 minut w 180 st. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego.