Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1214]

Pasta jajeczno- rybna ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pasta jajeczno- rybna ze szczypiorkiem- jest szybka i łatwa do przygotowania. Doskonale smakuje ze świeżym pieczywem.

Pasta jajeczno- rybna ze szczypiorkiem

Składniki:

Pasta jajeczno- rybna ze szczypiorkiem

 

  • 1 puszka śledzi po gdańsku w oleju,
  • 5 jajek,
  • 1 cebula,
  • 1 pęczek szczypiorku,
  • 1 łyżka majonezu,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczno- rybna ze szczypiorkiem
1. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. Szczypiorek drobno siekam. Cebulę obieram i kroję w małą kostkę.

2. Przygotowane jajka, cebulę i szczypiorek przekładam do salaterki. Dodaję śledzie oraz majonez. Dokładnie łączę wszystkie składniki przy pomocy widelca.

3. Pastę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podaję z pieczywem.