Sposób przygotowania:
pasta jajeczna wg Siedlce
Wstawiamy w garnku wodę , solimy i wkładamy do niego cztery jaja. Gotujemy na twardo. Po ugotowaniu i po wystygnięciu obieramy ze skorupki i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy do miseczki. Cebulę czerwoną i zwykłą obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do jaj. Szczypiorek siekamy drobniutko. Paprykę kroimy w kostkę. Ogórek przekrowujemy na pół i kroimy w pół krążki . Dodajemy wszystkie składniki do masy jajecznej. Dokładnie, ale delikatnie mieszamy wszystko ze sobą. Dodajemy łyżkę majonezu. Solimy i pieprzymy i ponownie delikatnie meiszamy wszystko ze sobą.Bułki paluchy kroimy wzdłuż na pół, smarujemy każda połówkę cieniutko masłem i posypujemy solą czosnkową. Wkładamy do piekarnika na 10 minut. Naszą pastę jajeczną wykładamy na każdą połówkę bułki :) Smacznego