Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

pasta jajeczna wg Siedlce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszna pasta jajeczna na kanapki

pasta jajeczna wg Siedlce

Składniki:

pasta jajeczna wg Siedlce

 

  • 4 jaja
  • pęczek szczypiorku
  • jedna cebula zwykła
  • jedna cebula czerwona
  • pół papryki czerwonej
  • pół papryki żółtej
  • ogórek korniszony lub kiszony ( pół słoika)
  • łyżka majonezu
  • sól, pieprz

 

  • 3 bułki paluchy
  • sól czosnkowa
  • masło do posmarowania

 

Sposób przygotowania:

pasta jajeczna wg Siedlce
Wstawiamy w garnku wodę , solimy i wkładamy do niego cztery jaja. Gotujemy na twardo. Po ugotowaniu i po wystygnięciu obieramy ze skorupki i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy do miseczki. Cebulę czerwoną i zwykłą obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do jaj. Szczypiorek siekamy drobniutko. Paprykę kroimy w kostkę. Ogórek przekrowujemy na pół i kroimy w pół krążki . Dodajemy wszystkie składniki do masy jajecznej. Dokładnie, ale delikatnie mieszamy wszystko ze sobą. Dodajemy łyżkę majonezu. Solimy i pieprzymy i ponownie delikatnie meiszamy wszystko ze sobą.Bułki paluchy kroimy wzdłuż na pół, smarujemy każda połówkę cieniutko masłem i posypujemy solą czosnkową. Wkładamy do piekarnika na 10 minut. Naszą pastę jajeczną wykładamy na każdą połówkę bułki :) Smacznego