evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Pasta Łososiowo-Jajeczna

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Pyszna pasta z łososia . . . .

Pasta Łososiowo-Jajeczna Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta Łososiowo-Jajeczna

 

  • 100g łosoś wędzony na zimno
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 garść szczypior drobno posiekany
  • 4 łyżeczki czubate majonez winiary
  • sól kolorowa wg uznania

Sposób przygotowania:

Pasta Łososiowo-Jajeczna
Plastry łososia rozdrabniamy na talerzu za pomocą widelca. Do rozdrobnionego łososia dodajemy szczypiorek,drobno posiekane jajka oraz majonez.Całość pieprzymy i mieszamy.(Soli nie dałam bo łosoś jest słony) Można chwilę schłodzić w lodówce wtedy smakuje lepiej. Podajemy z dowolnym pieczywem :-)
Pasta Łososiowo-Jajeczna
tutaj widzimy poszczególne etapy przygotowania...