Sposób przygotowania:
Sałatka z tuńczykiem i ogórkiem
Sałatę lodową kroimy w kosteczkę . Dajemy do miski i wsypujemy kilka kostek lodu, dzięki temu sałata będzie chrupka. Tuńczyka odcedzamy z zalewy.
Ogórka zielonego kroimy w kosteczkę. Pomidora myjemy i kroimy w cząstki. Do sałaty dodajemy kawałki tuńczyka i ogórek , lekko mieszamy.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ozdabiamy cząstkami pomidora. Podajemy. Lekko polane oliwą z oliwek.
Ogórka zielonego kroimy w kosteczkę. Pomidora myjemy i kroimy w cząstki. Do sałaty dodajemy kawałki tuńczyka i ogórek , lekko mieszamy.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ozdabiamy cząstkami pomidora. Podajemy. Lekko polane oliwą z oliwek.
SylaUla
lukrowanepierniczki