Pasta selerowa wg adrianka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pastę podajem do kanapek na kolację lub podwieczorek.Smarujemy nią chleb lub bułkę.Można podać również na listku sałaty itp..

Pasta selerowa wg adrianka

Składniki:

Pasta selerowa wg adrianka

 

  • 1 średni seler
  • 1 cebula
  • 3 jaja
  • 5 łyżek majonezu
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • sól,pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:

Pasta selerowa wg adrianka
Seler obrać,umyć pod bieżącą wodą,utrzeć na drobnej tarce jarzynowej.Jajka ugotować na twardo,obrać.Natkę pietruszki umyć pod bieżącą wodą,posiekać,ugotowane jajka drobno posiekać.Całość,ugniatając łyżką,dokładnie wymieszać. Następnie doprawić do smaku sola i pieprzem.