redakcja

redakcja

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 202]

Roladki z cukinii z serkiem i farszem warzywnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Skuście się na roladki z cukinii z serkiem śmietankowym z ziołami i tartym ogórkiem oraz z paprykowym farszem na ostro. Delikatne i lekkostrawne posiłki to doskonały pomysł!

Roladki z cukinii z serkiem i farszem warzywnym

Składniki:

Roladki z cukinii z serkiem i farszem warzywnym

 

 

 

  • 1 opakowanie serka śmietankowego

 

  • 1 łyżka posiekanego koperku

 

  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku

 

  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z cukinii z serkiem i farszem warzywnym
Ogórek zetrzyj na grubych oczkach tarki, odrobinę posól i połóż na gęstym sitku, żeby odciekła z niego woda. Cukinie pokrój w cienkie plastry i usmaż na patelni grillowej po 1 minucie z każdej strony.

W jednej miseczce wymieszaj 100 g serka z posiekanymi ziołami i startym ogórkiem, startym na cienkich oczkach tarki czosnkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

W drugiej miseczce wymieszaj serek śmietankowy ze szczyptą ostrej i słodkiej papryki. Wymieszaj całość z pokrojoną w kostkę zieloną papryką, dopraw solą i pieprzem.

Układaj na początku plastra cukinii, 1 łyżeczkę przygotowanego serka z ogórkiem i zwijaj w rulony. Tak samo zrób z drugim farszem. Gotowe roladki układaj na talerzyku. Smacznego!



Przepis z programu edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo".