ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 273]

Pasta twarogowa z tuńczykiem z papryką i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta twarogowa z tuńczykiem z papryką i cebulą w sam raz na śniadanie albo kolację. Świetnie smakuje podana z ogórkiem kiszonym.

Pasta twarogowa z tuńczykiem z papryką i cebulą Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pasta twarogowa z tuńczykiem z papryką i cebulą

 

  • 500 g twarogu
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 5 łyżek oleju rzepakowego
  • 2 mniejsze cebule
  • pół małego przecieru pomidorowego
  • duża łyżka majonezu
  • sól, pieprz ziołowy i pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania:

Pasta twarogowa z tuńczykiem z papryką i cebulą
Twaróg przekładamy do miski razem z tuńczykiem. Dodajemy olej rzepakowy sól, pieprz ziołowy i czarny pieprz mielony i miksujemy blenderem. Trzemy 1/4 słodkiej papryki na drobnej tarce i dodajemy do pozostałych składników. Dodajemy pól małego przecieru pomidorowego. I łyżkę majonezu, wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku.

Na koniec dodajemy pokrojoną cebulę w kostkę i dekorujemy według uznania .
Pasta twarogowa z tuńczykiem z papryką i cebulą
Twaróg przekładamy do miski razem z tuńczykiem
Pasta twarogowa z tuńczykiem z papryką i cebulą
Dodajemy olej rzepakowy sól, pieprz ziołowy i czarny mielony i miksujemy blenderem
Pasta twarogowa z tuńczykiem z papryką i cebulą
Trzemy 1/4 słodkiej papryki na drobnej tarce
Pasta twarogowa z tuńczykiem z papryką i cebulą
Dodajemy pól małego przecieru pomidorowego
Pasta twarogowa z tuńczykiem z papryką i cebulą
Na koniec dodajemy pokrojoną cebulę w kostkę i dekorujemy według uznania