Sposób przygotowania:
Zapiekane owoce pod owsiankową kruszonką
1. Owoce myjemy i osuszamy, usuwamy pestki i kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do naczynia do zapiekania.
2. Owsianki wsypujemy do miski, za pomocą blendera rozdrabniamy je, można je również zmielić. Następnie dodajemy masło i rozcieramy opuszkami palców aż powstaną małe grudki. Kruszonkę wykładamy na owoce.
3. Następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni do miękkości owoców i ładnego zrumienienia się kruszonki.
4. Podajemy od razu po pieczeniu gorące. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja da dwóch osób.
Użyłam owsianek z owocami leśnymi i z owocami tropikalnymi.
Można użyć ulubionych owsianek i ulubionych owoców.
Można zrobić z podwójnej porcji.
Owsianki można rozdrobnić w dowolny sposób. Blendując lub mieląc.
2. Owsianki wsypujemy do miski, za pomocą blendera rozdrabniamy je, można je również zmielić. Następnie dodajemy masło i rozcieramy opuszkami palców aż powstaną małe grudki. Kruszonkę wykładamy na owoce.
3. Następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni do miękkości owoców i ładnego zrumienienia się kruszonki.
4. Podajemy od razu po pieczeniu gorące. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja da dwóch osób.
Użyłam owsianek z owocami leśnymi i z owocami tropikalnymi.
Można użyć ulubionych owsianek i ulubionych owoców.
Można zrobić z podwójnej porcji.
Owsianki można rozdrobnić w dowolny sposób. Blendując lub mieląc.