Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Zapiekane owoce pod owsiankową kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Owoce zapiekane pod owsiankową kruszonką to coś obłędnego w smaku. Kruszonkę przygotowałam oczywiście z użyciem masła i pachnących sezonowych owoców, śliwek i brzoskwiń. Ale Wy możecie użyć dowolnych ulubionych owoców. Bardzo, bardzo polecam, zróbcie

Zapiekane owoce pod owsiankową kruszonką

Składniki:

Zapiekane owoce pod owsiankową kruszonką

Składniki:

Sposób przygotowania:

Zapiekane owoce pod owsiankową kruszonką
1. Owoce myjemy i osuszamy, usuwamy pestki i kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do naczynia do zapiekania.

2. Owsianki wsypujemy do miski, za pomocą blendera rozdrabniamy je, można je również zmielić. Następnie dodajemy masło i rozcieramy opuszkami palców aż powstaną małe grudki. Kruszonkę wykładamy na owoce.

3. Następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni do miękkości owoców i ładnego zrumienienia się kruszonki.

4. Podajemy od razu po pieczeniu gorące. Smacznego życzę.

Moje rady:

Porcja da dwóch osób.

Użyłam owsianek z owocami leśnymi i z owocami tropikalnymi.

Można użyć ulubionych owsianek i ulubionych owoców.

Można zrobić z podwójnej porcji.

Owsianki można rozdrobnić w dowolny sposób. Blendując lub mieląc.