Sposób przygotowania:
Pasta z tuńczyka w krucho - pikantnych babeczkach
Do miski przesiać mąkę. Dodać jajko, majeranek, masło, szczyptę soli i pieprzu.Wszystko wymieszać, zagnieść ciasto i włożyć na 20 minut do lodówki w celu schłodzenia.
Ciasto rozwałkować foremką wykroić kółka, kółkami wylepiamy foremki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 20 min. Studzimy.
Tuńczyka łączymy z serkiem dodajemy kukurydzę, pokrojonego ogórka i cebulkę. Wszystko wymieszać doprawić solą i pieprzem.
Pastę nakładamy do babeczek. Dekorujemy zieloną pietruszką i kleksem z serka paprykowego.
Ciasto rozwałkować foremką wykroić kółka, kółkami wylepiamy foremki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 20 min. Studzimy.
Tuńczyka łączymy z serkiem dodajemy kukurydzę, pokrojonego ogórka i cebulkę. Wszystko wymieszać doprawić solą i pieprzem.
Pastę nakładamy do babeczek. Dekorujemy zieloną pietruszką i kleksem z serka paprykowego.
gusia1000