reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Pasta z surimi i czarnuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszna w swojej prostocie pasta do pieczywa.

Pasta z surimi i czarnuszki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta z surimi i czarnuszki

 

  • 200g paluszków surimi ( ok 1 1/2 opakowania)

 

  • pół małej cebuli

 

  • 1/2 pęczku szczypiorku

 

  • 3-4 łyżki majonezu

 

  • sól, pieprz do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta z surimi i czarnuszki
4 paluszki surimi kroimy w cienkie plasterki. Resztę paluszków i cebulę mielimy w maszynce do miesa. Całość doprawiamy majonezem, pieprzem i ew solą. Do pasty dodajemy pokrojony szczypiorek lub zieloną ceblkę i czarnuszkę ( nie koniecznie). Pastę najlepiej schłodzić minimum godzinę w lodówcePyszna w swojej prostocie pasta do pieczywa.
Pasta z surimi i czarnuszki