Sposób przygotowania:
Pszczółki
Zacznij od przygotowania ciasta. W dużej misce rozgnieć widelcem banany. Do bananów dodaj wszystkie składniki na muffinki mokre oraz suche. Utrzyj je razem za pomocą drewnianej łyżki lub trzepaczki. Do wypieku używałam papilotek wolno stojących w wersji mini. Napełnij ciastem papilotki do 3/4 wysokości. Mnie udało się napełnić 16 papilotek. Ustaw papilotki na blaszce wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 160 stopni piekarnika. Piecz przez 20 minut, gotowe muffinki ostudź. Czekoladę oraz śmietankę podgrzej w rondelku, dokładnie wymieszaj i lekko przestudź. Oblej babeczki polewą czekoladową. Teraz kolej na pszczółki. Dodaj do masy marcepanowej odrobinę żółtego barwnika, zagnieć. Z masy wykrawaj kulki, nadaj im kształt pszczółek. Z płatków migdałów zrób skrzydełka, czarnym barwnikiem za pomocą wykałaczki narysuj buźki oraz paski. Babeczki są mięciutkie, pyszne, łatwo je zapakować do śniadaniówki, moje pociechy je uwielbiają,szczerze polecam :)
zbysiowa
kontakt1982
i smaczne też są ;), dziękuję