misia14

misia14

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Brzoskwiniowe muffinki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Aromatyczne brzoskwiniowe muffinki z nutą rozmarynu lub cytrynową są doskonałym drugim śniadaniem dla ucznia razem z owocami i jogurtem...

Brzoskwiniowe muffinki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Brzoskwiniowe muffinki

 

 

Sposób przygotowania:

Brzoskwiniowe muffinki
Margarynę stopić i odstawić do wystudzenia. Brzoskwinie sparzyć, obrać ze skórki, pozbawić pestek i pokroić w kostkę. Mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszać razem i przesiać; dodać cukier i wymieszać. Do wystudzonej margaryny wbić jajka, dodać śmietanę i wymieszać. Do masy płynnej wsypujemy produkty sypkie i mieszamy. Dodajemy pokrojone brzoskwinie i mieszamy; Dodajemy posiekane igiełki rozmarynu lub otartą skórkę z cytryny, mieszamy i łyżką nakładamy ciasto do papilotek. Pieczemy w nagrzanym piecu do temperatury 180 stopni około 25 minut. SMACZNEGO!
Brzoskwiniowe muffinki
do produktów płynnych wsypujemy produkty sypkie i całośc mieszamy łyżką...
Brzoskwiniowe muffinki
do ciasta po dodaniu brzoskwin i wymieszaniu dodajemy posiekany rozmaryn, mieszamy...
Brzoskwiniowe muffinki
łyżką nakładamy ciasto do 3/4 wysokości papilotek...
Brzoskwiniowe muffinki
muffinki brzoskwiniowe po wyjęciu z piekarnika...