Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Pasta z wątróbki wg Anny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

świetnie pasuje podane z chlebem lub bułkami.

Pasta z wątróbki wg Anny

Składniki:

Pasta z wątróbki wg Anny

 

  • Cebula 2 szt, Ser żółty gouda 4 łyżki , Natka pietruszki 5 łyżek, Sól , Pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Pasta z wątróbki wg Anny
Wątróbkę opłukać , osuszyć ręcznikiem papierowym, kroimy w kawałki lub plasterki. następnie rozgrzewamy na patelni tłuszcz, na gorący kładziemy wątróbkę, mocno smażymy z dwóch stron, następnie podlewamy wodą ok 10 łyżek przykrywamy i dusimy ok 7 min. Cebulę obrać pokroić w talarki , dodajemy do wątróbki, wątróbkę odstawiamy do ostudzenia , przepuszczamy Jom przez maszynkę , tak zmielony krem połączyć z masłem, dodać starty ser żółty, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki , wszystko razem wymieszać.