iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pekinka z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo dobra sałatka szybka w zrobieniu.

Pekinka z tuńczykiem

Składniki:

Pekinka z tuńczykiem

 

  • 1/4 szt kapusta pekińska,
  • 1 szt cebula biała,
  • 1 szt tuńczyk kawałki w oleju,
  • 1/2 puszki groszek konserwowy,
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pekinka z tuńczykiem
Kapustę myjemy suszymy i kroimy w paseczki . Cebulę obieramy z łupki i kroimy w piórka . Groszek odsączamy z zalewy . Wszystko razem mieszamy .Dodajemy tuńczyka lekko odsączonego z oliwy . Mieszamy i doprawiamy pieprzem do smaku .Można także posolić .Odstawiamy na kilka minut aby smaki przegryzły się .Podajemy z lodówki.