Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pianka agrestowa w herbatnikach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Herbatniki z pianką to dobry sposób na pyszny dodatek do kawy.

Pianka agrestowa w herbatnikach

Składniki:

Pianka agrestowa w herbatnikach

 

  • 30 dag herbatników Petit Beurre
  • 200 ml mleka
  • 1 śmietana śnieżka
  • 1 galaretka agrestowa
  • 1 gotowa polewa czekoladowa

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pianka agrestowa w herbatnikach
Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wrzącej wody, przestudzić. Śmietanę śnieżkę wsypać do zimnego mleka i ubijać według przepisu na opakowaniu. Do ubitej śmietany dodawać powoli przestudzoną galaretkę. Herbatniki ułożyć w formie wyłożonej papierem do pieczenia lub folią spożywczą, wyłożyć piankę, wyrównać i przykryć herbatnikami. Polać polewą czekoladową, odłożyć w chłodne miejsce do stężenia.

Tagi:

agrest owoce