Sposób przygotowania:
Pianka kawowa z galaretką i borówkami
Należy przygotować niezbędne składniki na deser, w dalszej kolejności należy żelatynę namoczyć w zimnej wodzie (1/4 szklanki wody), wymieszać a gdy napęcznieje rozpuścić gorąca wodą(1/4 szklanki) co daje łącznie pół szklanki żelatyny z wodą. Jogurty greckie przełożyć do wysokiego naczynia i miksować na największych obrotach, dodać cukier puder i wlać schłodzoną żelatynę i całość miksować około 15 minut. Uzyskaną masę podzielić na połowę, kawę rozpuszczalną rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody, ostudzić. Tortownicę wysmarować tłuszczem i na spód wyłożyć białą masę- jedną część, do drugiej części wlać ostudzoną kawę i miksować całość. Drugą część- kawową wylać na część jasną, wysypać borówki amerykańskie opłukane wcześniej i osuszone, równomiernie rozprowadzić owoce. Według przepisu podanego na opakowaniu przygotować galaretki truskawkowe, następnie ostudzić je i wylać na wierzch deseru. Włożyć do lodówki na kilka godzin ( na około3-4 godziny) w celu stężenia.