Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Pianka na biszkoptach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Lekka i puszysta pianka na biszkoptach

Pianka na biszkoptach

Składniki:

Pianka na biszkoptach

 

  • biszkopty okrągłe- 1 duże opakowanie
  • galaretka wiśniowa -2 opak
  • śmietana kremowa 30% -500 g

Sposób przygotowania:

Pianka na biszkoptach
Brytfankę do ciasta wyłożyć folią aluminiową. Galaretki rozpuścić każdą w szklance gotowanej wody, ostudzić. Śmietanę kremówkę dobrze schłodzić, ubić na sztywno. Do ubitej śmietany, stopniowo wlewać lekko stężało galaretkę, ciągle ubijać robotem. Na folię aluminiową wyłożyć biszkopty, na biszkopty wylać śmietanę z galaretką. Ciasto włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.

Tagi:

biszkopt