Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pianka truskawkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Umyte i oczyszczone truskawki zmiksuj z miodem i sokiem z cytryny. Włóż do lodówki, aby mocno schłodzić. Z białek i dodatku cukru ubij

Pianka truskawkowa

Składniki:

Pianka truskawkowa

 

  • 500g truskawek
  • 3 łyżki miodu
  • łyżka soku z cytrynu
  • 3 białka
  • 2 łyżki cukru
  • 3/4 szklanki śmietanki kremówki
  • kilka truskawek

 

Sposób przygotowania:

Pianka truskawkowa
Umyte i oczyszczone truskawki zmiksuj z miodem i sokiem z cytryny. Włóż do lodówki, aby mocno schłodzić. Z białek i dodatku cukru ubij bardzo sztywną pianę. Delikatnie wymieszaj z masą truskawkową. Mus truskawkowy rozłóż do pucharków lub kokilek i włóż do lodówki. Przed podaniem udekoruj bitą śmietaną i plasterkami truskawek.