gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Piersi kobity

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

deser bardzo fajny, smakował wszystkim

Piersi kobity

Składniki:

Piersi kobity

 

Sposób przygotowania:

Piersi kobity
Śmietanę ubić na najwyższych obrotach miksera. Następnie dodać do ubitej śmietany dwa opakowania budyniu waniliowego. 5 łyżek wody zagotować, następnie przelać do szklanki, dodać żelatynę i rozpuścić. Doprowadzić do tego aby była zimna. Dodać do śmietany. Wymieszać. Przekładać masę do pucharków. Odstawić do lodówki, po ok. 2 godzinach wyjąć i przełożyć górą do dołu na talerz. Można wyciągnąć ręką lekko przesuwając masę w drugą stronę, albo dać pucharek do wrzącej wody na ok. 5 sekund. Polecam.