dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Pietrucha Barbary

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 3/5 głosów: 10

Pietrucha barbary to koktajl z rabarbaru (który mój synek nazywa barbara) oraz dużej ilości pietruchy.

Pietrucha Barbary

Składniki:

Pietrucha Barbary

 

  • 2 łodygi rabarbaru
  • 1/2 awokado
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 1 szkl wody
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • łyżeczka oleju arganowego bio

Sposób przygotowania:

Pietrucha Barbary
Rabarbar myjemy, kroimy w kawałki. Awokado kroimy na pół, jedną część wydrążamy ze skórki (potrzebujemy dojrzałe awokado!).

Pietruszkę myjemy, osuszamy i siekamy. Do kielicha blendera dodajemy rabarbar, awokado, pietruszkę, szklankę wody, ok 2 łyżki syropu z agawy i odrobinę dobrego jakościowo oleju np. arganowego bio.

Miksujemy na gładki koktajl.