migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Koktajl bananowo-jabłkowy z pokrzywą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Pokrzywa ma wiele cennych składników jednak nie każdy ma ochotę ją jeść ale bardzo łatwo można przemycić ją w takim koktajlu. Banany nadają słodkiego smaku i pokrzywa w ogóle nie jest wyczuwalna. A zielone drobinki można uznać za szpinak.

Koktajl bananowo-jabłkowy z pokrzywą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koktajl bananowo-jabłkowy z pokrzywą

 

Sposób przygotowania:

Koktajl bananowo-jabłkowy z pokrzywą
Listki pokrzywy dokładnie opłukać i osuszyć. Jabłka obrać ze skórki i wykroić gniazda nasienne. Banany obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki przełożyć do kielicha blendera.

Wlać mleko i zmiksować na gładki koktajl. Mleka można dać mniej lub więcej w zależności jaką konsystencję koktajlu wolimy. 
Koktajl bananowo-jabłkowy z pokrzywą
Jabłka obrać ze skórki i wykroić gniazda nasienne.
Koktajl bananowo-jabłkowy z pokrzywą
Listki pokrzywy dokładnie opłukać i osuszyć.
Koktajl bananowo-jabłkowy z pokrzywą
Banany obrać i pokroić na mniejsze kawałki.
Koktajl bananowo-jabłkowy z pokrzywą
Wszystkie składniki przełożyć do kielicha blendera. Wlać mleko i zmiksować na gładki koktajl.

Tagi:

owoce koktajl