Sposób przygotowania:
Piramida kasztanowa
50 dkg roztartych kasztanów utrzeć na pianę z 1/2 szklanki śmietanki i 1/2 szklanki brandy. Otrzymaną masę włożyć do formy babkowej i wstawić do lodówki. Białka z cukrem utrzeć na biały krem, postawić na bardzo wolnym ogniu, dodać stopniowo 5 łyżek brandy rozcieńczonej niewielką ilością wody. Całość gotować aż zgęstnieje krem, ciągle mieszając. Gotowy krem odstawić do wystygnięcia. Schłodzoną masę kasztanową wyłożyć na talerz i posmarować kremem. Biszkopty skropić resztą brandy i po obkładać nimi boki piramidy. Resztą masy kasztanowej udekorować deser. Całości przybrania mogą dopełnić kandyzowane kasztany. Jest to bardzo kaloryczny, lecz nadzwyczaj smaczny deser. Krem z białek nadaje potrawie specyficznego smaku. Smacznego