Elexis

Elexis

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Polewa karmelowo - galaretkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polewa karmelowo - galaretkowa idealnie nadaje się do muffinek i ciastek

Polewa karmelowo - galaretkowa

Składniki:

Polewa karmelowo - galaretkowa

 

  • 1/3 szklanki cukru
  • sok z 1/2 cytryny
  • woda
  • 2 łyżki galaretki wiśniowej

 

Sposób przygotowania:

Polewa karmelowo - galaretkowa
Do szklanki z cukrem wlewamy odrobinę wody, tak tylko żeby cukier nią przykryć. Dodajemy dwie łyżki galaretki wiśniowej i mieszamy. Wciskamy sok z cytryny. Całość przelewamy do rondelka i gotujemy na małym ogniu. Cukier się rozpuści i całość się mocno spieni. Wyłączamy, studzimy. W miarę studzenia polewa będzie gęstniała. Gotowe!