kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Pomarańczowy kogel mogel

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pomarańczowy kogel mogel, pomarańczowy kogel mogel

Pomarańczowy kogel mogel

Składniki:

Pomarańczowy kogel mogel

 

  • 200 ml śmietany 36-proc.
  • 100 ml likieru cointreau
  • 4 żółtka
  • 8 łyżeczek cukru
  • 5 dag gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

Pomarańczowy kogel mogel
Ubić cukier z żółtkiem. Osobno ubić śmietanę. Czekoladę zetrzeć. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Foremki na deser wyłożyć folią spożywczą. Rozłożyć masę. Zamrażać 2 godziny. Następnie wyjąć na talerz i od razu podawać.

Tagi:

czekolada