Sposób przygotowania:
Pomarańczowy napój
Wodę gotujemy z cukrem oraz kwaskiem cytrynowym.
Pomarańcze myjemy, zagotowujemy w wodzie, kroimy w kostkę oraz ponownie
gotujemy.
Marchew czyścimy, kroimy w kostkę, gotujemy przez godzinę (aż będzie
miękka).
Pomarańcze z marchwią miksujemy i mieszamy w zagotowanej wodzie.
Cedzimy przepuszczając przez gęste sito i chłodzimy.
Podajemy w wysokich, szklanych naczyniach z kostkami lodu i słomką.
Pomarańcze myjemy, zagotowujemy w wodzie, kroimy w kostkę oraz ponownie
gotujemy.
Marchew czyścimy, kroimy w kostkę, gotujemy przez godzinę (aż będzie
miękka).
Pomarańcze z marchwią miksujemy i mieszamy w zagotowanej wodzie.
Cedzimy przepuszczając przez gęste sito i chłodzimy.
Podajemy w wysokich, szklanych naczyniach z kostkami lodu i słomką.