justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Pomarańczowy wermut z mirindą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

mirinda zamiast sprite naprawdę się sprawdziła

Pomarańczowy wermut z mirindą.

Składniki:

Pomarańczowy wermut z mirindą.

 

  • wino cin&cin pomarańczowe
  • cytryna 1 sztuka
  • mirinda 1 l

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pomarańczowy wermut z mirindą.
Potrzebne nam są dwie literatki. Do każdej można wrzucić kostki lodu, ale nie jest to konieczne, u mnie ich nie było. Szklaneczki do połowy zalewamy winem. Resztę szklanki dopełniamy mirindą. Dobrze jeśli jest wcześniej zimna z lodówki jeśli nie dodajemy lodu. Obieramy cytrynę i kroimy na plasterki. Do każdej szklanki wrzucamy plasterek i lekko mieszamy.