marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Poncz.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Wino zmieszać z arakiem,dodać cukru,z cytrusów wycisnąć sok,od- -rzucić pestki,dodać skórkę startą i wszystko zagotować.Podawać w wazie.

Poncz.

Składniki:

Poncz.

 

  • 1 l.lekkiego białego wina,
  • 1/8 l.araku,
  • skórka i sok z 2 cytryn,
  • skórka i sok z 3 pomarańczy,
  • 30-40 dkg.cukru.

Sposób przygotowania:

Poncz.
Wino zmieszać z arakiem,dodać cukier,wycisnąć sok z cytryn i pomarańcz,odrzucić pestki.Dodać startą z pomarańcz i cytryn skórkę i wszystko razem ostrożnie zagotować.Podawać poncz gorący w specjalnej wazie.Jeśli jest zbyt mocny,rozcieńczyć go wodą gorącą.

Tagi:

poncz